Work safety first - työturvallisuus on yksi avaintekijöistä toimipisteissämme

tyoturvallisuus

Lapp Connectolle Work Safety first ei ole turha sanonta. Lähtökohtana on aina se, että työympäristö on turvallinen niin työntekijöille kuin ulkopuolisille vieraille tai urakoitsijoille. Tähän on kehitetty useita työturvallisuutta parantavia toimenpiteitä ja viimeisimpänä Suomen lokaatioihin asennettiin laskurit, joka näyttävät jokaiselle visuaalisesti, kuinka kauan olemme pystyneet välttymään työtapaturmilta.

Läpinäkyvyys luo myös vastuullisuutta

–  Meille on tärkeää, että tärkeimmät KPI:t ovat läpinäkyviä, kuten työtapaturmien aikaväli. Tämä on yksi esimerkki, jolla tuomme läpinäkyvyyttä kautta koko organisaation, ja myös muistamme kaikki pitää huolta työyhteisöstämme, Jyri Kontio Lapp Connecton toimitusjohtaja kertoo.

Työsuojeluorganisaation aktiivisuus avainasemassa

Lapp Connectolla on erinomainen työsuojeluorganisaatio, jonka puikkoihin työsuojelupäälliköksi astui tänä vuonna Samuli Savolainen. – Tämä uusi tehtävä on erittäin hieno tilaisuus päästä kehittämään prosessejamme entisestään. Panostamme esimerkiksi toimintojemme sertifiointiin ja seuraavaksi horisontissa siintää ISO45001, Samuli kertoo.

Yhdessä kohti turvallista työympäristöä

Lapp Connectolla on useita erilaisia toimintoja eri lokaatioissa. On johdinsarja ja kaapelisarjatuotantoa, virtakiskojen valmistusta ja testausta, keskusvalmistusta, logistiikkaa. Hyvät ideat pistetään reippaasti eteenpäin jakoon paikkakunnasta riippumatta.

- Meillä käy vuosittain useita satoja vieraita, kertoo työsuojeluvastaava Rauno Martikainen Lapp Connecto Vieremän tehtaalta. Tehdasoloissa on tärkeää, että vierailut sujuvat aina turvallisesti kaikkien kannalta. Meiltä tuli idea erillisestä turvallisuusohje-vihkosesta, jonka jokainen vieras saa ensimmäisenä käteensä saapuessaan meille, Rauno kertoo.  Hyväksi todettu idea monistettiin heti kaikkiin lokaatioihimme.

– Tämä on erinomainen esimerkki siitä, kuinka jokaisella meistä on tärkeä osuus työympäristömme kehittämisessä. Ideasta reippaasti uudeksi toimintamalliksi, Samuli iloitsee. Otamme jatkossakin aina vastaan ideat ja ehdotukset, hän lopettaa.

Kiinnostuitko urasta meillä, kurkkaa lisätietoa ja tutustu myös työntekijätarinoihimme Youtubessa.