Työntekijöiden urheilutapahtuma tuo Helsinkiin 800 osanottajaa 55 maasta

Banner image press release 1200x600px 72dpi v01-C

LAPP Group järjestää kansainvälisen työntekijätapahtuman Helsingissä Bolt Arenalla 30.6.–2.7. Jalkapalloturnaus järjestetään tänä kesänä 26. kertaa ja lentopalloturnaus 21. kertaa. Tapahtuma on ensimmäistä kertaa Suomessa.

LAPP Group on perheomisteinen konserni, joka on maailman johtavia kaapeleiden, kaapelitarvikkeiden sekä -järjestelmien toimittajia. Yrityksellä on Suomessa kaksi sisaryhtiötä: Lapp Automaatio ja Lapp Connecto.

Saksalaisvetoisella, mutta globaalisti toimivalla yhtiöllä on yli 5 000 työntekijää ympäri maailmaa. Yhtiö järjestää vuosittain jalkapallo- ja lentopalloturnauksen, joka kokoaa yhtiön työntekijät yhteen viikonlopun ajaksi.

LAPP turnauksen juuret juontavat vuoteen 1993, kun ensimmäinen jalkapalloturnaus pelattiin muutaman tuotantoyksikön välillä Ranskassa. Ainutlaatuinen työntekijätapahtuma lähti nopeasti kasvamaan vuosi vuodelta ja nykyisin osanottajia on noin 800. 

”Tämä on työntekijöillemme mahdollisuus matkustaa uuteen maahan ja tutustua sen kulttuuriin. Tänäkin vuonna moni matkustaa Suomeen ensimmäistä kertaa ikinä. Olemme globaali yritys, mutta kuitenkin tiivis perheyhtiö. Kulttuurin kulmakivemme One LAPP konkretisoituu tässä tapahtumassa”, kertoo Lapp Automaation toimitusjohtajan saappaisiin kesäkuussa astunut ja turnauksessa itsekin jalkapalloa pelaava Jyri Kontio.

Osallistujia Etelä-Koreasta ja Meksikosta asti

Helsinkiin saapuu tapahtumaviikonlopuksi 800 osallistujaa 55 eri maasta. Osallistujille tapahtuma tarjoaa paitsi hyvän tilaisuuden tavata ja vaihtaa ajatuksia kollegoiden kanssa ympäri maailmaa, myös ainutlaatuisen elämyksen.

”Perheyhtiön kulttuuri näkyy meillä arjessa yhteisöllisyytenä. Moni viihtyy meillä pitkään töissä ja kokee yrityksen omakseen. Tällainen tapahtuma tuo ihmisemme yhteen roolista ja sijainnista riippumatta, ja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden verkostoitua ja nähdä maailmaa”, kertoo HR-päällikkö Eeva Salo.

Tapahtuma järjestetään joka vuosi eri paikassa. Aikaisemmin turnaus on pelattu esimerkiksi Istanbulissa, Cape Townissa, Atlantassa ja Singaporessa.

Pohjoismaista tapahtuma on jo aikaisemmin järjestetty Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, mutta Suomessa tapahtuma on nyt ensi kertaa. Välissä on ollut kolmen vuoden tauko koronapandemian takia.

Pidemmän tauon jälkeen tapahtumaan on tuotu pieniä uudistuksia. Ensimmäistä kertaa otteluita pelataan sekajoukkueilla, mikä sopii tasa-arvoa vaalivalle Suomelle. Teknologiamaassa otetaan myös käyttöön yhteisöllinen mobiilisovellus, jolla työntekijät voivat olla vuorovaikutuksessa ja jakaa tunnelmiaan tapahtuman aikana.

Suomalaista kulttuuria tuodaan tapahtumaviikonloppuna esiin monella tapaa: illallisella on tarjolla suomalaisia herkkuja ja ohjelmassa esimerkiksi perinteisen kantelemusiikin tähän päivään tuonut musiikkivirtuoosi Lauri Schreck ja saamelainen rap-artisti Ailu Valle. Bolt-areenalla pelaajien on mahdollista tutustua avantouintiin Ice Bath Challengen merkeissä, minkä jälkeen pääsee myös saunaan lämmittelemään.

Lisätietoja tapahtumasta Paula Lindelöf, paula.lindelof(at)lapp.com

 

LAPP Group

Saksan Stuttgartissa päämajaansa pitävä LAPP on johtava integroitujen ratkaisujen ja brändituotteiden tarjoaja kaapeli- ja liitosteknologian alalla. Yrityksen tuotevalikoima koostuu tulevaisuuden älykkäiden tehtaiden tarvitsemista perus- ja erittäin taipuisista kaapeleista, teollisuusliittimistä, kaapeleiden läpivientijärjestelmistä, mukautetuista järjestelmäratkaisuista, automaatiotekniikasta, robotiikkaratkaisuista ja näiden lisävarusteista. LAPP-yhtiön päämarkkina-alueet ovat teollisuuden koneet ja tehdassuunnittelu. Muita tärkeitä markkina-alueita ovat elintarviketeollisuus sekä energia- ja ajoneuvoteollisuus.

Yhtiö perustettiin vuonne 1959 ja on edelleen saman perheen omistuksessa. LAPP konsernin vahvistettu myynti oli viime vuonna 1,8 miljardia euroa. Kokonaisuudessaan tuotevalikoimassa on yli 40 000 tuotetta, jotka valmistetaan pääasiassa yhtiön omissa tuotantolaitoksissa. Konsernissa on tällä hetkellä 5 055 työntekijää ympäri maailmaa, 19 tuotantopaikassa ja 41 myyntiyhtiössä. Yhtiö tekee yhteistyötä myös noin 100 ulkomaisen edustajan kanssa.