Miten Antti kasvoi avainasiakaspäälliköksi LAPP:lla?

KUKA? 
Antti Ahonen, avainasiakaspäällikkö
MOTTO? 
Yhdessä hyvä tulee!
HARRASTUKSET? 
Frisbeegolf ja kalastus

KUKA? Antti Ahonen, avainasiakaspäällikkö MOTTO? Yhdessä hyvä tulee! HARRASTUKSET? Frisbeegolf ja kalastus

Hei, olen Antti! Kolmessatoista vuodessa kehityin lämpötila-antureiden valmistajasta avainasiakaspäälliköksi. Tällä hetkellä olen juuri siinä työtehtävässä, josta haaveilinkin joitakin vuosia sitten. Kuinka tässä näin kävi?

Armeijasta anturipajaan – hitsausta, sorvausta, testausta ja frisbee golfia

Kolme vuotta peruskoulun jälkeen valmistuin Forssan Ammatti-instituutista automaatioasentajaksi keväällä 2005. Aloitin Lapp Connectolla anturivalmistajana alkuvuodesta 2007. Kävin armeijan ensin alta pois ja hain työkokemusta muilta aloilta ennen varsinaista työurani aloittamista.

Tuotannon työtehtäviini kuului antureiden kokoonpanoa, hitsausta, sorvausta, ja antureiden testausta, ennen kuin ne lähtivät asiakkaille. Anturipajassa ja sen yhteydessä olevassa varastossa oli reilu meininki ja hyvä henki. Niin hyvä, että vietimme vapaalla ollessammekin aikaa yhdessä, mm. frisbee golfia pelaten.

Vedonlyönti poiki ”lottovoiton”

Jälleen vierähti kolme vuotta. Lyötiin Juha-kollegan kanssa leikkimielisesti vetoa, josko minäkin pääsisin opiskelemaan Metropolian ammattikorkeakouluun, jossa Juha oli aloittanut insinööriopinnot automaatiotekniikan koulutusohjelmassa vuotta aikaisemmin.

”Lottovoitto” tuli eli aloitin opiskelut Metropoliassa syksyllä 2010. Olihan opiskelu työn ohella välillä rankkaa, mutta kyllä se kannatti. Vain puoli vuotta sen jälkeen, kun valmistuin insinööriksi (AMK) kesäkuussa 2014, aloitin Lapp Automaatiolla tuoteasiantuntijana.

Mahtavaa, kun opiskelimme Juhan kanssa samaan aikaan, niin meistä oli suuri tuki toisillemme. Ratkaisimme koulutehtävien fysiikan ja matematiikan pulmia yhdessä. Mikä sen parempaa tiimityön opiskelua!

Tuoteasiantuntijana vastuullani oli tuoteräätälöinti- ja kehitys, tekninen dokumentointi, asiakaskäynnit, tarjouskyselyihin vastaaminen, oman tuotealueen toiminnanohjausjärjestelmän ylläpito, sekä messuille osallistuminen.

Uusi vuosikymmen, uusi työtehtävä

Vuoden 2020 alussa minut nimitettiin avainasiakaspäälliköksi. Tulin seuraajaksi eläkkeelle siirtyneelle Seppo-kollegalle, joka perehdytti minua uuteen tehtävään puolisen vuotta ennen lähtöään.

Työtehtäviini kuuluu nyt avainasiakkaiden kokonaisvaltainen palvelu - tuotteiden speksaamisesta, tarjouksiin ja toimituksiin. Vastuullani on asiakkuuksia suurista globaaleista toimijoista pienempiin yrityksiin.

Parasta avainasiakassuhteiden hoitamisessa on se, että saa tehdä koko ketjun alusta loppuun. Toki siinä muutamaa kollegaakin tarvitaan. Pitkissä asiakassuhteissa oppii myös tuntemaan heidät ihmisinä, mikä tuo lisää virtaa päivittäiseen työhön.

Työantaja ja työkaverit auttoivat toteuttamaan urahaaveet

Olen viihtynyt konsernissa todella hyvin. On ollut superkivaa. Jokainen työpäivä on erilainen, ja saa toteuttaa itseään unohtamatta yrityksen loistavaa me-henkeä.

Eniten olen nauttinut siitä, että olen saanut nähdä erilaisia työtehtäviä. Alussa saatu oppi anturivalmistuksesta on ollut mielettömän hyvä tuki myöhemmissä myynti- ja asiantuntijatehtävissä. Lisäksi verkostoituminen konsernin sisällä oli avainasemassa, kun siirryin Lapp Connecton anturivalmistuksesta Lapp Automaation tuotehallintaan. Kollegat suosittelivat minua Lapp Automaation toimitusjohtajalle, joka suositusten perusteella palkkasi minut tuoteasiantuntijan tehtävään.

LAPP:lla haaveen saavuttaminen oli mahdollista, sillä täällä työstään aidosti kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus uralla etenemiseen. LAPP on yrityksenä kansainvälinen sekä innovatiivinen ja kehittää jatkuvasti uusia, tehokkaampia toimintatapoja, joten mahdollisuuksia työnkuvan muutoksille ja uran etenemiselle riittää.

Antin vinkkivitoset samoista tehtävistä kiinnostuneille

  • Panostakaa opiskelussa oman alanne perusasioihin.
  • Asettakaa tavoitteita: kaikista kursseista ei tarvitse saada parhaita arvosanoja.
  • Selvittäkää itsellenne, mitä haluatte tehdä työksenne, ja keskittykää opiskeluissa juuri siihen liittyviin oleellisiin asioihin. Työpaikalla sitten erikoistutaan ja perehdytään.
  • Asenne ratkaisee todella paljon.