Länsimetro

Kuva: Länsimetro asema Urheilupuisto - TimoKauppila/Indav Oy

Kuva: Länsimetro asema Urheilupuisto - TimoKauppila, Indav Oy

Länsimetro kulkee Lapp Connecton kiskosiltojen sähkösyöttövirralla

Länsimetron ykkösvaiheen rakentaminen alkoi marraskuussa 2009. Uusia asemia rakennettiin kahdeksan, Lauttasaaresta Matinkylään ja ratalinjaa tuli 28 kilometriä lisää. Uusi osuus valmistui kahdeksassa vuodessa ja se avattiin matkustajaliikenteelle marraskuussa 2017.

Rakentamisen toisessa vaiheessa Länsimetroa jatketaan seitsemällä kilometrillä ja viidellä uudella asemalla: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti. Lisäksi Sammalvuoreen tulee uusi maanalainen metrovarikko. Huhtikuussa 2021 kokonaisvalmius oli 89 %. Tämän hetken arvio on, että matkustajaliikenne Matinkylästä Kivenlahteen alkaa vuoden 2023 aikana.

Kilometri kiskosiltaa

Lapp Connecton kotimaista MJ-1600A kiskosiltaa asennettiin 1000 metriä, Electric Power Finland Oy:n (EPF) urakoimiin kuuteen syöttöasemaan. Toisin sanoen Lapp Connecton kiskosillat syöttävät sähköä metrojunille, kun ne on asennettu syöttöasemien muuntajilta kojeistoille.

Kiskosillat mitoitettiin EPF:n ja Lapp Connecton toimesta. Ilmaeristeiset MJ-kiskosillat valmistettiin Lapp Connecton tehtaalla Hyvinkäällä ja EPF asensi ne paikoilleen. Lapp Connecto toimitti myös metroasemien ja metrovarikon rakennussähkömuuntamoiden kiskosiltoja.

Työmaalla kuultua

Jarmo Kaunisto – asennuspäällikkö EPF: ”Antin kanssa olemme nämä kaikki pääsääntöisesti mitoittaneet ja olemme onnistuneet todella hyvin. Ei ole päässyt tulemaan hutipaloja pätkääkään.”

Antti Uitti – yksikön päällikkö Lapp Connecto: ”1-vaiheesta aloitettiin ja nyt mennään 2-vaiheessa. Pitkä yhteistyö on toiminut erinomaisesti.”

Tuotteemme:

MJ-kiskosillat

MJ-kiskosillat

Nimellisvirroille 800 – 4000 A