Oppisopimuskoulutus avasi oven unelmatyöhön

Lapp-Connecto-Salla-Malinen

Oppisopimuskoulutus avasi oven unelmatyöhön – Sallan matka sähköjohdinsarjojen kokoonpanijasta tiimikoordinaattoriksi

Oletko opiskelija, vastavalmistunut tai haaveiletko uramuutoksesta? Tutustu Salla Maliseen, joka on edennyt sähköjohdinsarjojen kokoonpanosta, logistiikan tiimikoordinaattoriksi. Miten hän päätyi unelmatyöhönsä? Ota vinkit haltuun Sallan uratarinasta.

Hei, olen Salla!

Olen kahden lapsen äiti ”Ponsse pitäjästä” Vieremältä, vuosimallia 1985. Koko elämäni olen asunut tässä pienessä, mutta sitäkin elinvoimaisemmassa kylässä. Pidän luonnossa liikkumisesta ja kevät on siihen mitä ihaninta aikaa. Vapaa-ajallani harrastankin lenkkeilyä luonnossa koirani kanssa, treenaan oman kehon painolla ja toisinaan käyn myös salilla. Korona-aika on tuonut salilla treenaamiseen omat haasteensa.

Peruskoulun jälkeen merkonomiksi ja kauppaan töihin

Ala- ja yläasteen kävin Vieremän kirkonkylän koulussa. Peruskoulun jälkeen pääsin opiskelemaan merkonomiksi Pohjois-Savon ammatilliseen instituuttiin, jossa erikoistuin asiakaspalveluun ja markkinointiin. Työharjoittelun kautta pääsin paikalliseen markettiin töihin, jossa työskentelin myös kesäisin. Valmistumisen jälkeen, urani jatkui suurempaan tavarataloon, jossa työskentelin nelisen vuotta.

Totaalinen alanvaihdos

Heinäkuussa 2008 vaihdoin alaa totaalisesti! Aloitin työt sähköjohdinsarjojen kokoojana SKS Connectolla, joka omistajanvaihdoksen myötä on nykyisin nimeltään Lapp Connecto. Minulla ei ollut mitään aikaisempaa kokemusta tältä alalta. Avoimin mielin, reippaalla asenteella, sekä hyvän perehdytyksen turvin, opin aivan uuden työn.

Johdinsarjojen kokoonpanoa

Olin kokoonpanohommissa noin kahdeksan vuotta. Tehtävänäni oli kasata ohjeiden ja kuvien mukaisia johdinsarjoja sekä kotelointitöitä. Työni oli antoisaa, monipuolista ja vaihtelevaa, jota se on vielä tänäkin päivänä. Opin paljon eri komponenteista, josta onkin ollut paljon hyötyä nykyisessä toimenkuvassani. Työyhteisö on aina iloinen, kannustava ja perhehenkinen.

Uusiin asiakaspalveluhaasteisiin varaston puolelle

Olin osoittanut kiinnostukseni varaston puolelle siirtymisestä, jos siihen tulisi mahdollisuus. Kaipasin kovasti asiakaspalvelutyötä, jota varastotyö on parhaimmillaan. Sain paikan osastolta vuonna 2017 ja kiinnostukseni logistiikkaan kasvoi entisestään.

Lisää ammattitaitoa oppisopimuksella

Vuonna 2018 tarjoutui mahdollisuus aloittaa varastoalan oppisopimuskoulutus. Työn ohessa suoritin Ylä-Savon ammattiopistossa palvelulogistiikan ammattitutkinnon, josta valmistuin joulukuussa 2020. Tutkinnon kautta sain paljon tietoa ja taitoa toimia varastotehtävissä, sekä valtuudet tehdä lakisääteiset hyllytarkastukset ja trukinkin kuljettajan perehdyttäjän koulutuksen. Opin valtavasti varaston kierrosta, mittareista sekä nykyaikaisista menetelmistä, välineistä, koneista ja laitteista.

Esimieshommiin

Vuonna 2019, jo ennen valmistumistani, minulle tarjottiin nykyinen logistiikan tiimikoordinaattorin toimi, jonka otin ilolla vastaan. Työnkuvaani kuuluu ohjata osaston resursseja tilanteen mukaan. Jaan työtehtävät, selvitän ongelmatilanteet, hoidan osaston ja toimiston väliset juoksevat asiat ja osallistun mahdollisuuksien mukaan päivittäisiin toimiin eli tavaran vastaanottoon ja paikoitukseen, sekä keräämiseen, lähettämiseen ja saldonhallintaan.

Sallan teesit

Kolmentoista palvelusvuoden jälkeen koen, että Lapp Connectolla työskentely on innostavaa, kannustavaa ja monipuolista. Haasteita on myös ollut sopivasti ja jokainen päivä tuo tullessaan jotain uutta. Eteenpäinpyrkivällä ja positiivisella asenteella sekä koulutuksella pääsee todella pitkälle. Edetään ilon kautta, ja pidetään lippu korkealla!