BLOG: Toimitusketjun asiantuntija kumppaninasi vastuullisessa liiketoiminnassa

catch-sustainability-24

Ylen artikkelissa* 14.2. kerrottiin, että suuryritykset ovat valmiita tekemään suuria muutoksia alihankintaketjuissaan vastatakseen kiristyviin vastuullisuusvelvoitteisiin.

Ylen artikkelissa viitataan OP-ryhmän suuryritystutkomukseen** jossa yli 53 prosenttia vastanneista uskoo, että alihankkijoita tai toimittajia vaihdetaan lähitulevaisuudessa vastuullisuusvelvoitteiden takia. Mutta millainen rooli on meillä alihankintayrityksenä ja toimitusketjujen asiantuntijoina on tässä prosessissa?

Me otamme kopin

Meidän tehtävänämme on vastata asiakkaidemme kasvavaan tarpeeseen vastuullisuuden suhteen tarjoamalla eettisesti ja ympäristöllisesti kestäviä palveluita. LAPP Groupin vahva vastuullisuusohjelma tukee kaikkia maayhtiöitä toimimaan aina entistä vahvempana kumppanina asiakkailleen globaalisti. Tämä sisältää mm. eettisten standardien noudattamisen, laadunvarmistuksen koko toimitusketjussa sekä yhteistyön kehittämisen vastuullisten toimijoiden kanssa. Pyrimme integroimaan vastuullisuuden osaksi koko toimitusketjua, jotta voimme yhdessä asiakkaidemme kanssa edistää kestävää kehitystä ja vastuullista liiketoimintaa.
LAPPin globaalilla tuotantoverkostolla ja  vuosikymmenten kokemuksella asiantuntijamme ovat valmiita ottamaan vastuun ja varmistamaan, että asiakkaidemme liiketoiminta on paitsi vastuullista myös tuottavaa.

Koko toimitusketjun hallinnan omistajuus sisältää useita tärkeitä osa-alueita:

  • Code of Conduct: Eettisten toimintaperiaatteiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää vastuullisuuden varmistamisessa.
  • Laajat laatuohjelmat: Laadun varmistaminen koko toimitusketjussa on keskeistä asiakkaiden luottamuksen säilyttämiseksi.
  • Muiden keskeisten suorituskykyindikaattoreiden (KPI) valvonta: Toiminnan tehokkuuden ja vaikutusten seuranta auttaa varmistamaan vastuullisen toiminnan jatkuvan kehityksen.
  • Digitalisaatio: Teknologian hyödyntäminen toimitusketjun hallinnassa voi parantaa läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta.
  • Kestävä kehitys: Ympäristöön ja sosiaaliseen vastuuseen liittyvien näkökohtien huomioiminen koko toimitusketjussa on keskeistä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Yhteistyö voi kantaa jopa tuotekehitykseen

Toimitusketjun asiantuntijoina roolimme ei ole ainoastaan varmistaa vastuullisuuden noudattaminen, vaan myös auttaa yrityksiä kehittämään ja uudistamaan toimitusketjujaan vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Yksi konkreettinen esimerkki tästä on yhteistyömme Normet Oy:n kanssa. Pitkäaikainen yhteistyömme ulottuu kauas perinteisestä toimitusketjun hallinnasta – se ulottuu myös tuotekehitykseen. Yhdessä Normetin kanssa olemme luoneet innovatiivisia ratkaisuja, jotka edistävät molempien toimijoiden toiminnan kehittämistä ja kasvua.

Kun sanomme, että otamme pallon asiakkaaltamme, tarkoitamme sitä. Meidän tehtävämme on tehdä asiat helpommiksi, jotta asiakkaamme voivat keskittyä omaan ydinosaamiseensa. Lopputuloksena on entistä menestyvämpi liiketoiminta kaikille osapuolille, joka ei ainoastaan täytä nykyisiä vastuullisuusvaatimuksia, vaan myös on valmis kohtaamaan tulevaisuuden haasteet ja odotukset. Koska loppujen lopuksi, kun me menestymme yhdessä, menestymme paremmin kaikki.

ocoperationscluster-header-23 2

Tutustu ÖC Operations Clusteriin

ja ota käyttöön koko LAPP-konsernin voima

Keskity ydinosaamiseesi - ota kaikki irti LAPP-verkostosta!

Alihankintaosaaminen on leipälajimme.
Tiesitkö, että meittä tukevat useat LAPP-verkoston yksiköt Euroopassa ja globaalisti maailmalla, joilla on lukemattomia supervoimia?
Kun haluat keskityä ydinosaamiseesi, ota meihin yhteyttä ja anna supervoimiemme häikäistä.
Ja sitten vain hommiin klikkaamalla alta: