Mall of Tripla

Mall-of-Tripla-YIT-150
MJ-kiskon liittimien asennus.

MJ-kiskon liittimien asennus.

Kuva: YIT/TRIPLA

Pohjoismaiden suurimman kauppakeskuksen Mall of Triplan kahvit tarjoaa Lapp Connecto!

Lokakuussa 2019 avautunut Mall of Tripla on vaikuttava näky uuden Pasilan kaupunkikuvassa. Kauppakeskuskortteli on suurin osuus Triplan kokonaisuudesta. Viisikerroksisen pysäköintilaitoksen päälle rakennettu kauppakeskus on 250 liikkeellään Pohjoismaiden ja Suomen suurin kauppakeskus liikkeiden määrällä mitattuna.

Uudesta Pasilasta odotetaankin kehittyvän valtakunnallisesti ainutlaatuinen kaupunkikeskus, sijaintinsa sekä sisältönsä myötä. Tripla yhdistää Itä- ja Länsi Pasilan toisiinsa uudella tavalla. Kauppakeskuksen suunnittelun lähtökohtana on ollut energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys.

Kohteen pääsähkönjakelun urakoitsijana toimi LSK Talotekniikka Oy. Jakeluratkaisu palvelee koko Triplan aluetta sisältäen kauppakeskuksen, aseman ja hotellin tilat, pysäköintilaitoksen, asunnot sekä toimistotilat.

Keskeisessä roolissa toteutuksen suunnittelussa olivat sähkönkäytön ja tehojen optimointi sekä laitteiden sijoittelu eri tilojen välillä. Tämä kokonaisuus suunniteltiin kauppakeskuksen erilaisten tilojen kulutustarpeen mukaisesti, esimerkiksi muuntajat ovat sijoiteltuina siellä missä on myös kulutus. Pääsähkönkäyttöratkaisulla saatiin erinomaista tehokkuutta energiakustannusten hallintaan sekä teknisten tilojen käyttöön.

Lapp Connecto oli mukana uudisrakennuksen sähköistyksessä yhdessä LSK Talotekniikan kanssa. Kohteessa on useampi muuntamo, joilla syötetään sähkö kauppakeskuksen liikkeisiin. Lapp Connecto toimitti muuntamoihin kotimaiset MJ-1600 ja MJ-2000 kiskosillat. Kiskosiltoja asennettiin 19 kappaletta, yhteensä noin 100 metriä. Asennukset sujuivat joustavasti.

- LSK Talotekniikalla ja Lapp Connectolla on jo vuosia jatkunut yhteistyökumppanuus. Viime vuosien muita projekteja ovat olleet esim. Telian konesali Pitäjänmäellä sekä puolustusvoimien kohteita Hämeenlinnassa, kertoo Lapp Connecton yksikön päällikkö Antti Uitti.

Tuotteet projektissa:

MJ-kiskosillat

MJ-kiskosillat

Nimellisvirroille 800 – 4000 A