Tietoa meistä

connecto-paku

Lapp Connecto Oy valmistaa kaapeli- ja johdinsarjoja vaativiin kone- ja laiterakennuksen tarpeisiin. Tuotevalikoimaamme kuuluvat myös jakelukiskot ja kiskosiltaprojektit, ohjauslaitteiden kokoonpano ja testaus sekä vaativat sähkötekniset kokoonpanot. Kattavan palveluvalikoimamme avulla asiakkaamme saavat aina kustannustehokkaan ratkaisun tarpeisiinsa. Yhtiö on perustettu vuonna 1988, ja toimipaikkamme sijaitsevat Hyvinkäällä, Vieremällä ja Puolassa. Lisäksi tukenamme on koko LAPP-verkoston valmistuslaitokset. Kysy lisää mahdollisuuksista!

Lapp Connectolla on pitkä kokemus johdin- ja kaapelisarjojen ja niihin liittyvien ohjauslaitteiden kokoonpanosta ja testauksesta. Tutustu historiaamme ja lähde mukaan osaksi sitä.

Matka alkaa
Vuonna 1995 laajasti tunnettu sähkö- ja automaatioalan komponenttien maahantuoja, SKS Tekniikka, päätti jatkojalostaa tuotteitaan ostamalla Hyvinkäältä Suomen Johdinvalmiste Oy:n, joka oli aloittanut johdinvalmistuksen vuonna 1988. Pääasiassa kone- ja laiterakentamiseen keskittynyt tuotanto alkoi kasvaa voimakkaasti ja uusiin omiin tiloihin siirryttiin Hyvinkään Varastokadulle 1998. Virtakiskojärjestelmien ja lämpötila-antureiden valmistus siirtyi vuonna 2000 Connecton alaisuuteen Hyvinkäälle.

Kasvun aikaa

Vuonna 1999 toinen tehdas aloitti toimintansa Otanmäessä. Tämän tehtaan tuotanto siirrettiin vuonna 2008 Vieremälle uusiin 2000 m2:n tiloihin. Lamavuosien jälkeen tuotanto laajentui voimakkaasti pyörillä liikkuviin ajoneuvoihin ja raskaaseen kalustoon. Monimuotoiset, vaativat johdinsarjat ja sekä ohjauspaneelit täyttivät tuotantohallin nopeasti. Samalla konekantaa lisättiin ja uusittiin vastaamaan parempia laatuvaatimuksia.

2005 Suomen Johdinvalmiste Oy osti Hyvinkäältä Connecto Oy:n, jolla oli myös hyvin pitkä kokemus johdinsarjavalmistuksesta aina 1980 luvun alusta saakka. Connecto oli myös hyvin tunnettu vaativien ja pitkien johdinsarjojen sarjavalmistaja. Kaupan myötä yhtiöön tuli runsaasti lisää osaamista ja myös ensimmäinen ulkomainen oma tuotantoyksikkö, joka sijaitsi Viipurissa. Vuonna 2006 edellä mainitut yhtiöt fuusioitiin ja uuden yhtiön nimeksi tuli SKS Connecto OY.

Puolan tehdas

Euroopan Unionin laajentuessa päätettiin siirtää koko tuotanto Venäjän Viipurista sisämarkkina-alueelle Puolaan. Tehdas Grudziadissa aloitti 2010 ja Viipurin tehdas lakkautettiin 2012. Kolme vuotta myöhemmin Hyvinkään johdinsarjavalmistus siirrettiin Puolan tehtaalle. Ensimmäinen iso laajennus Puolassa valmistui vuoden 2018 alkupuolella, jonka jälkeen tuotantopinta-ala nousi jo 3800m2:öön.

Lapp Connecto

SKS Group on edustanut ja tehnyt yhteistyötä Lapp Groupin kanssa aina vuodesta 1964 saakka. Lapp Group on ollut myös yksi suurimmista toimittajista SKS Connectolle koko sen historian ajan ja niinpä oli melko luonnollista, että Lapp Groupista tuli myös Connecton uusi omistaja yrityskaupassa vuoden 2018 alussa. Lapp Group on yksi maailman johtavista koneenrakennuksen kaapeleiden valmistajista ja Lapp Connecto tuo oivallisesti lisäarvoa asiakkaille ympäri maailma koneiden sähköistyksiin.