Sukupolvenvaihdos LAPP-konsernissa

Sukupolvenvaihdos LAPP-konsernissa 

Stuttgart, 20. heinäkuuta 2022 – Kolmas sukupolvi ottaa ohjat Stuttgartissa toimivassa LAPP-perheyrityksessä 1. lokakuuta 2022. Matthias Lapp (39), yrityksen perustajan Ursula Ida Lappin pojanpoika, siirtyy Lapp Holding AG:n toimitusjohtajaksi. Hänen setänsä Andreas Lapp (66), johtoryhmän puheenjohtaja, ja isänsä Siegbert E. Lapp (70), hallintoneuvoston puheenjohtaja, siirtyvät eläkkeelle LAPP-konsernin operatiivisesta johdosta 30. syyskuuta 2022.

Matthias Lappista johtoryhmän puheenjohtaja

”Olen erittäin innoissani siitä, että saan johtaa LAPPia tulevaisuuteen yhdessä työntekijöiden kanssa. Meillä on vahva strategia ja loistavat edellytykset tarjota asiakkaillemme vastauksia aikamme suurimpiin kysymyksiin muun muassa digitalisaation ja kestävän kehityksen alueilla”, Matthias Lapp korostaa.

Kaapeli- ja liitäntäteknologian integroituja ratkaisuja tarjoavan globaalin markkinajohtajan sukupolvenvaihdos pääsi alulle jo vuonna 2017, jolloin Matthias Lappista tuli suurimman LA EMEA -alueen toimitusjohtaja. Alueeseen kuuluu myös tärkeä Saksan liiketoiminta.

Nyt on vuorossa seuraava merkittävä askel: Andreas Lapp luovuttaa johtoryhmän puheenjohtajuuden veljenpojalleen Matthias Lappille tilikauden 2022–23 alussa eli 1. lokakuuta 2022. Matthias Lapp toimii uuden tehtävänsä ohella edelleen myös LA EMEA -alueen toimitusjohtajana.

Samanaikaisesti Siegbert E. Lapp luovuttaa tehtävänsä hallintoneuvoston puheenjohtajana entiselle varapuheenjohtajalleen Hans Schumacherille (67), joka on ollut hallintoneuvoston jäsen vuodesta 2015. Samalla Andreas Lappin tytär Katharina Lapp (24) nimitetään hallintoneuvostoon. Siten sekä johtokunnassa että hallintoneuvostossa on jatkossakin yksi perheenjäsen, ja LAPP pysyy perheyrityksenä.

Eläkkeelle 42- ja 35-vuotisen vetovastuun jälkeen

Kun perheen isä ja LAPPin perustaja Oskar Lapp menehtyi yllättäen vuonna 1987, veljekset Siegbert E. ja Andreas Lapp ottivat vetovastuun ja johtivat siitä lähtien yritystä yhdessä äitinsä Ursula Ida Lappin kanssa. He ovat 35 vuoden aikana rakentaneet LAPPista maailmanlaajuisen toimijan ja liitäntäteknologian markkinajohtajan.

”Muistelen veljeni Andreaksen kanssa tuota aikaa antoisana ja menestyksekkäänä, mutta ammatillisesti myös erittäin intensiivisenä. Nyt pääsemme lokakuusta lähtien viimein hellittämään hieman, omistautumaan sydäntämme lähellä oleville hankkeille ja seuraamaan LAPPin menestystarinaa eturivistä”, hallintoneuvoston puheenjohtaja Siegbert E. Lapp toteaa.

Molemmat pysyvät edelleen läheisissä yhteyksissä yritykseen sen omistajina ja toimivat lastensa mentoreina. ”Liike- ja työelämä ovat muuttumassa, ja luotamme siihen, että nuoremmat kyvyt johtavat LAPPia läpi muutoksen. Yrityksemme varautuu tulevaisuuteen mutta pysyy silti uskollisena juurilleen, arvoilleen ja identiteetilleen perheyrityksenä. Luotamme täysin siihen, että kolmas sukupolvi, johto ja työntekijät kaikkialla maailmassa vievät LAPPin menestyksekkääseen tulevaisuuteen”, Andreas Lapp lisää.

Matthias ja Katharina Lapp: päätös yrityksen hyväksi

Yrityksen perustajan Ursula Ida Lappin (1930–2021) vanhin pojanpoika Matthias Lapp tuli LAPP-konserniin vuonna 2010 opiskeltuaan kansainvälistä liikkeenjohtoa ja työskenneltyään eri yrityksissä. Hän on vuodesta 2017 lähtien vastannut U.I. Lapp GmbH:n toimitusjohtajana Latinalaisen Amerikan, Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan (LA EMEA) alueista ja siten LAPP-konsernin tärkeimmistä myyntimarkkinoista. Roolissaan hän on edistänyt menestyksekkäästi LAPP-konsernin kansainvälistymistä ja panostanut vahvasti yrityskulttuurin sekä kansainvälisen yhteistyön kehittämiseen.

Matthias-serkkunsa tapaan Katharina Lapp on kasvanut yhtiön mukana. Hän osallistui juhliin ja tapahtumiin jo nuoresta iästä lähtien ja hankki ensimmäiset ammatilliset kokemuksensa lomasijaisena ja harjoittelijana LAPPin eri alueilla. Myöhemmin hän toimi projektipäällikkönä Norsunluurannikolle perustetun Collège Andreas Lapp -koulun rakennustöissä. Tämä Andreas Lappin osittain rahoittama hanke valmistui vuonna 2019.

Koulusta päästyään Katharina Lapp opiskeli mekatroniikan, tietotekniikan ja sähkötekniikan perusteita. Sen jälkeen hän opiskeli kansainvälistä liikkeenjohtoa erikoisalanaan Afrikan manner, joka on yksi LAPP-konsernin tärkeimmistä strategisista markkinoista tulevaisuudessa.

Lataa tiedote tästä.